Minulla on pomppufiilis

Virtuaalihevonen / sim game horse
 


© Miisu

nimi Loose Screw "Lennu" rotu, sukupuoli risteytysponi, ruuna
väri, säkäkorkeus harmaahallakon kimo, 148,6cm syntymäaika, ikä 27.05.2012 7v (satunnainen)
omistaja/kasvattaja Miisu(VRL-14631)/(evm) painoitus Yleisratsu
rekisterinumerot VH00-000-0000 , #PKK koulutus Helppo A, 100cm, 70cm (CIC3)
meriitit -

 

"Ponista riippumattomista syistä, myydään uuteen kotiin. Taitaa Helppo A:n asiat, estekapasiteettiakin löytyy metriin asti. Jäikin valmentajalleen, jolla ei ole käyttöä/tarvetta rauhalliselle ponille. Vaihdossa etsitään nuorta hevosta taikka vanhempaa kisakonkaria, lähtee myös pelkällä kahisevalla", luen ilmoituksen uudestaan ja uudestaan. Katson myös ilmoituksessa olevaa kuvaa kimoutuvasta pystyharjasta. Ruuna on vahinkoristeytys, joka ei minua haittaisi. Emä on vuonohevonen ja isä lusitano. Ilmoituksessa kerrotaan vielä, että isänsä liikkeet on perinyt, emältä rauhallisuuden. En ollut kimojen fani, mutta kuvassa olevassa risteyksyssä vain tuntuu olevan sitä jotain. 

 

Lennun kanssa tulee toimeen kaikki vauvasta vaariin. Ruuna on rauhallinen ja lempeä, vaikka osaavissa käsissä voikin hieman kuumua. Risteytysponi nauttii työnteosta ja odotteleekin yleensä portilla täpinöissään. Useampi vapaapäivä peräkkäin ei Lennun pääkopalle sovi, onneksi kuitenkin tämä yleensä purkautuu pienenä steppailuna talutellessa ja selästä käsin kuumumisena. Pari vapaapäivää viikossa, kuitenkin lisäävät ponin motivaatiota työntekoon ja yleensä yksittäisten vapaapäivien jälkeen näyttelee parastaan.
Hoidettaessa Lennulle kaikki käy seisten kuin patsas paikoillaan, kaviot kuitenkin nousevat nätisti niitä putsatessa. Varsinkin lasten kanssa Lennu pitää turpaansa harjaajansa lantion tasolla, jolloin pienet kaksijalkaiset pääsevätkin hyvin rapsuttelemaan ruunan otsaa. Satulaa laittaessa reipastuu ja voi vähän steppailla, sillä ponin mielestä pitäisi olla jo menossa. Antaa kuitenkin vyön kiristää paikoillaan, vaikka välillä etujalka saataa ryhtyä hieman kauhomaan. Varsinkin useamman vapaapäivän jälkeen, ruunan varustus on hieman hermoja raastavaa. Kuolaimet ottaa lähes täysin itsenäisesti suuhun ja laskee päätään hieman, jotta remmien laitto kiinni onnistuu mahdollisimman helposti.

Ratsastaessa Lennussa on kaksi vaihdetta; osaamattomille rauhallinen ponipömpötys ja kokeneille näyttävä liikehdintä. Ponipömpöillessä antaa ratsastajan virheitä paljon anteeksi ja laahustelee eteenpäin. Jos ratsastaja horjahtaa Lennu pysähtyy tai hiljentää samantien tahtia. Suusta Lennua ei kuitenkaan saa repiä miten lystää, sillä silloin poni pysähtyy niille sijoilleen, eikä millään liiku jos tuntee liikaa painetta suustaan. Pahimillaan poni ei liiku kuin vasta kuolaimet otetaan kokonaan pois. Yleensä aloittelevemmille Lennulle päähän laitetaankin kuolaimettomat, jolloin ruuna sietää hieman enemmän ohjissa roikkumista.
Lennu selkeästi tajuaa, milloin tehdään "oikeasti" töitä. Tällöin reagoi melko pieniin apuihin, vaikka ei täysin mielellä toimikaan. Ruunan askellus on ryhdikästä, kuskille miellyttävää liikehdintää.

 

 

Sukujuuret

Lennu on tuontisukuinen risteytysponi.

 

i. Cézar
mustankimo, lusitano, 153cm

ii. Viriató
rnkm, lusit, 152cm

iii. Pedró
rnkm, lusit, 155cm
iie. Rosália
rnkm, lusit, 151cm
ie. Ursulá
mkm, lusit, 154cm
iei. Quintinó
rnkm, lusit, 159cm
iee. Ofélia
mkm, lusit, 149cm
e. 
ruunihallakko,vuonohevonen, 143cm
 
ei. 
rnhkko, nvh, 147cm
eii. 
rnhkko, nvh, 147cm
eie. 
rnhkko, nvh, 146cm
ee. 
rnhkko, nvh, 140cm
eei. 
pnhkko, nvh, 145cm
eee. 
hrmhkko, nvh, 135cm


Sukuselvitys

 

Periyttäminen

Värigenetiikka   Ee/aa/nD/Gg
  Luonteenpiirteet  
Rohkeus   Taso 
Kuuliaisuus   Taso
Temperamentti   Taso 4: neutraali 
Herkkyys   Taso
  Taidot  
Nopeus   Taso 
Kestävyys   Taso 5: hieman normaalia parempi
Hyppykapasiteetti   Taso 
Ketteryys   Taso
Liikkeet   Taso
     

ARNIKAN PERIYTYMISJÄRJESTELMÄ VIRTUAALIHEVOSILLE, VERSIO 1.0   

 

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 00.00 p
Nopeus ja kestävyys 00.00 p
Kuuliaisuus ja luonne 00.00 p
Tahti ja irtonaisuus 00.00 p
Tarkkuus ja ketteryys 0.00 p
ERJ 00.00 p (vt. 0 max. 7)
KRJ 00.00 p (vt. 0 max. 6)
KERJ 00.00 p (vt. 0 max. 6)
VVJ 00.00 p(vt. 0 max. 0)

 

Kilpailukalenteri