Glimmer of Blood

Rotu, sukupuoli
oldenburginhevonen, ori
Syntymäaika
18.10.2014, 13-vuotias
Rekisterinumero
VH14-013-0180 (#PKK3683)
Väri, säkäkorkeus
musta, 172cm
Kasvattaja
Elsu (VRL-11938)
Omistaja
Elias Vihiniemi (VRL-14361)
Koulutus
kenttäpainotus, taso GP / 160cm / CIC4
EV-II (7,5 + 5 + 3 + 2 + 4 + 4 = 25,5p.)
KTK-II (18.5 + 17.5 + 18 = 72p.)
Lue Grimin päiväkirjaa

© 1) VRL-10864, 2 & 3) Elsu

Itsestäns toisen tuntee

Grim on utelias ja ihmisystävällinen. Herra on laiska, ja yrittää aina päästä helpoimmalla. Hevonen ei hirveästi yritä kohdistaa itseensä huomiota, vaan tyytyy taka-alalle. Ori häkeltyy helposti metelistä ja vilkeestä, jonka takia Grim pitää enemmän rauhallisesta sekä hiljaisesta ympäristöstä.

Grim on tallissa rauhallinen. Ori hieman häkeltyy jos on paljon toimintaa karsinan edessä, mutta ei mitenkään hermostu, saattaa hieman mulkoilla silmiensä alta hälisijöitä. Tallin ovien auettassa, Grim avaa äänihuulensa ja toivottaa tulijan tervetulijaksi. aivan sama ketä sieltä tulee, mutta hevosen on pakko ilmoittaa olemassaolonsa. Ruuistaan Grim on tarkka ja ruoka-ajan lähestyessä alkaa potkia karsinan ovea, mutta pieni ärähdys yleensä toimii touhun lopettamiseen.

Tarhassa ja laitumella
Ori pääasiassa vain syö.Tietenkin laitumelle ensimmäistä kertaa pääsy aiheuttaa Glimille semmoiset pärinät, joita on aina hauska ja jopa pelottavaa seurata, hevonen nimittäin vetelee pierupukkilaukkaa aivan lankojen vierestä ja välillä potkut kohdistuvat lankoja päin, joihin ori ei vielä ole kertaakaan jäänyt kiinni. Glim antaa nätisti kiinni ja saattaa tallustella portille vastaan herkkujen toivossa.

Taluttaessa
Glim katselee hieman tammoja sekä oreja. Hevonen kuitenkin pysyy hyvin hallinnassa, jos pienillä nykäisyillä ilmoittaa olevan yhä narun päässä. Oria ei saa antaa talutettavaksi lapsille tai kokemattomille, sillä silloin hevonen vetää taluttajaansa 6-0 eikä tottele edes nykäisyjä. Ei Glim pahaa tarkoita, se vain haluaa pitää hauskaa.

Hoitaessa
Ori vain seisoo paikoillaan. Glim nostelee kaikki jalkansa nätisti, eikä välitä vaikka olisi vapaana. Hevonen saattaa torkahtaa pitkän puunaussession aikana, ja haukotteleekin yleensä makeasti. Varustaminenkin on orille helppoa, sillä Glim ei steppaile, pullistele tai nostele päätään kilometrin korkeuteen.

Yleisesti ratsastaessa
Glim toimii pienin ja kevyin avuin. Ori kuumuu herkästi, mutta rauhallisen ratsastajan kanssa pysyy aisoissa. Glimillä on pitkät, liidokkaat ja näyttävät askeleet.

Koulussa
Glim kulkee pyöreästi ja koko kroppaansa käyttäen. Kokeeneen ratsastajan kanssa Glim näyttää oikein mukavalta, mutta kokemattomien kanssa ei välitä mitä selässä pyydetään, vaan ravailee tai kävelee ympäri kenttää holtittomasti. Glimin peruutus vaatii pientä hiomista. Laukan sekä ravin nostot ja laskut ovat pehmeitä, eikä oria tarvita kahta kertaa pyytää.

Esteillä
Glim kuumuu esteillä herkästi, mutta tutun ja kokeeneen ratsastajan kanssa ori menee hyvin. Laukka on pyörivää, mutta esteille lähestytään hieman liian lujassa temmossa. Orilla on tapana liiotella hyppyjä, joten ratsastajan on varauduttava isompaan hyppyyn, kuin mitä este vaatii. Erikoisesteet vaativat vielä suuremman hypyn orin mielestä, ja yleensä juuri ennen estettä ori näyttää kieltävän, mutta hyppää kuitenkin pienen mietinnän jälkeen. Ori tarvitsee siis ratsastaa kunnolla erikoisesteille, ja antaa hieman pohjetta ennen ponnistusta. Maastoesteillä ei tee pysähtymisiä, vaan hyppää suoraan yli.

Maastossa
Glim pärjää yksin tai porukassa. Porukassa orin kuitenkin tarvitsee olla ensimmäisenä. Herra osaa mennä rauhallisesti tai kuin mikäkin ohjus. Yleensä maastoesteillä ori paahtaa, mutta esteisiin ei olla kertaakaan jääty jumiin. Glim muistaa aina kuitenkin kuskin selässä, jota kuunnellaankin tarkasti, vaikkakin välillä pienellä viiveellä. Ori rakastaa emänsä tavoin vettä ylikaiken ja hevonen tykkäisi polskia päivät pitkät.

Trailerissa
Glim on rauhassa, jos vain on kaveri mukana sekä heinäsäkki. Oria joudutaan yleensä suostuttelemaan rehuämpärin kera, sekä kaveri täytyy lastata ensin. Glim kuitenkin jää rauhassa traileriin yksinkin, jos kaveri viedään lastauksen jälkeen pois. Ulos ori tulee nätisti, sekä katselee ympärilleen mielenkiinnolla ensimmäisenä hirnuen. Trailerikäyttäytyminen on periytynyt molemmilta vanhemmilta.

Kisapaikalla
Glim on yleensä rauhallinen. Ori hörisee kaikille vastaantuleville lajitovereille. Lämmittelyssä hevonen katselee ympärilleen jännittyneenä, mutta radalla näyttää parastaan, kun ei ole muuta hälinää ympärillä. Jos mahdollista Glim kannattaa lämmitellä sekä jäähdytellä kauempana hälinästä, jottei ori joudu stressaamaan enempää. Herra on kyllä yleensä se joka rauhoittaa ratsastajansa eikä toisinpäin.

Sukuselvitys

i. Glimmer of Hope
old, hkkkm, 173cm
ii. Glimmer
old, km, 174cmevm
iii. Glimmer of Starsevm
iie. Glimmer of Loveevm
ie. Hope of Life
old, hrkko, 174cmevm
iei. Hopeevm
iee. Beautiful Lifeevm
e. Ways Bloody Secret
old, rn, 170cm
ei. Ways Secret Brown
old, rn, 170cm
eii. Black Secret
eie. Brown Sugar
ee. Ways Bloody Moon
old, rt, 167cm
eei. Blue Moon
eee. Bloody Mary

Jälkeläiset

Varsa Syntynyt Emä Omistaja
rotu-o/t. Nimi 00.00.0000 e. Nimi VRL-00000
Grim on kysyttäessä satunnaisesti tarjolla jalostukseen. Grim periyttänee suorituskykyä sekä rauhallista luonnetta. Mahdolliset yhteydenotot jalostusta koskien voi lähettää omistajan sähköpostiin.

Näyttelymenestys

Rakennekuvaluokat

29.05.20 Encore: Puoliveriset orit EO-sert tuom. aksu
21.06.20 Zen: Lämminveriset orit KTK-sert tuom. Pölhö

Muu kuva -luokat

00.00.00 Paikka: Luokka Palkinto tuom. Tuomari
[1] "Tuomarin kommentit"

Kilpailukalenteri

Villit, Kouluratsastus - 3 sijoitusta

07.05.20 Hannaby Hanami Week: Int I 7/28 69,643%
09.05.20 Hannaby Hanami Week: PSG 3/26 74,286%
10.05.20 Hannaby Hanami Week: GP 2/33 79,595%

Villit, Esteratsastus - 0 sijoitusta

00.00.00 Paikka: Luokka 0/00

Villit, Kenttäratsastus - 1 sijoitus

10.05.20 Hannaby Hanami Week: Mother's Day Special 3/23

Varustekaappi ja hoito-ohjeet

Ruokinta
» Heinä: 3 - 3 - 3 kg / päivä
» Iltaisin turvotettava ruoka: 1l kauraa, 0,5l Power mixiä, 1dl Essentials -lisärehua, 1mtt Lusern Electrolytes -lisäravinnetta sekä 1mtt Lusern MSM & Glucosamin -lisäravinnetta (+ 20ml Lusern ADE -lisäravinnetta joulukuusta toukokuuhun)
Loimitus
» Sateella ja kolealla säällä ulkoloimi tarhaan
» Lämpötilan ollessa alle -10°C ulos toppaloimi + villaloimi sisälle
» Lämpötilan ollessa alle -15°C ulos toppaloimi + alle fleeceloimi
» Lämpötilan ollessa alle -20°C sisälle tallitoppaloimi
Yleistä
» Pakkasella tai muutoin kylmällä kelillä viedään ulos vasta sitten, kun karva on kauttaaltaan kuiva. Kuivumista voi edesauttaa fleece- tai verkkoloimella.
» Tarhassa ja karsinassa riimu aina pois päästä käsittelyn jälkeen.
» Kesällä hyttysmyrkkyä suihkuttava erityisesti häntään ja jalkoihin.


© Equestrian PRO, Sokka Luxuries, OddPixel, Viitamäen kauppa, Takakujan tallipuoti ja Mestyn varuste