Sanoks sä jotaiv vai tuulkos si huulias heiluttelie?

Virtuaalihevonen / sim game horse

pääkuva © Miia

  

nimi Salakapakka "Sälli" rotu, sukupuoli suomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeus rautias, hamppujouhet , 158cm syntymäaika, ikä 10.04.2010 10v (satunnainen)
omistaja/kasvattaja Elias(VRL-14361)/ painoitus Yleisratsu
rekisterinumerot VH20-018-0402 , #PKK3684 koulutus Helppo A, 100cm, 80cm (Harrasteluokka)
meriitit -

Salakapakka on sellainen oripoika, jonka kanssa suokki-ihmiset tulevat toimeen. Voimalla Sälliä ei saa tottelemaan, sillä orilla on hieman monta kertaa kokemusta asiasta voittavansa painissa ihmisen. Muuten ori on todella sympaattinen pakkaus. Hevonen hörisee jokaiselle vastaantulijalle ja katsoo aina kohti korvat hörössä. Tuntuu, kuin Sällillä ei huonoja päiviä ole lainkaan. Muiden hevostenkin kanssa Sälli tulee toimeen, vaikka ori ajaakin kaikki pois ruoaltaan. Tämän takia on suositeltavaa jakaa heinät tarhaporukan kesken omiin kasoihinsa ja Sälli otetaan pihatosta pois siksi aikaa, kun jaetaan väkirehut. Laitumelle laskiessa Sälli mielummin keskittyy saman tien syömiseen, eikä päättömään juoksuun kuten lajikaverinsa. 

Pienten lasten kanssa Sälli on aivan uskomaton, ori on kuin sulaa vahaa vauvojen ja taaperoiden ollessa kosketusetäisyydellä. Ori hörisee koko ajan ja laskee päätään pienten lähelle ja alkaa näitä myös hellästi turvallaan hoitamaan, jonkun nuolaisunkin hevonen voi antaa. Sälli myös varoo erittäin paljon mihin jalkansa astelee. Aikuiset ja koulu-ikäiset lapset saavat hieman kylmemmän vastaanoton - pelkkää hörinää. Tuttujen ihmisten kanssa Sälli alkaa näitä silloin tällöin turvallaan hoitamaan, mutta hyvin harvoin. 


Hoitaessa Sälli on vähän tänttähäärä, varsinkin varusteiden ollessa lähettyvillä. Orilla on myös vaikeuksia pysyä paikoillaan, jos on käytävällä kiinni molemmilta puolilta. Jos Sälli ei steppaile paikoillaan, hevonen kuopii etujalallaan, jos sekin kielletään tomeralla ei-sanalla ori alkaa heiluttelemaan päätään. Sälli seisoo paremmin paikoillaan, jos suomenhevosen hoitaa karsinassa tai käytävällä ollessaan vain toiselta puolelta kiinni. 


Ratsastaessa Sälli on vähän.. No.. Sälli. Ori on erittäin yritteliäs, mutta jarrut unohtuvat välillä kokonaan. Yhtenä päivänä suomenhevonen on kaikille avuille melko herkkä liikkuen kevyesti, mutta seuraavana päivänä voikin olla erittäin tahmea ja raskas ratsastaa. Sälliä luullaan usein nuoremmaksi mitä on, varsinkin silloin kun orille iskee tänttähääräpäivä. Tällöin ori heittelee päätään, jalkojaan, häntäänsä ja askellus on hyvinkin nuoren hevosen askelluksen näköistä. Sällille kelpaa oikeastaan kaikki, sileällä voi tahmeutta esiintyä useammin kuin esteillä, mutta suorittaa ne hevosen mielestä tylsätkin tehtävät. Esteillä ori voi heitellä pieniä pukkeja, sillä tällä on niin KIVAA!

Ori on maastossa maastakäsin lähtiessä hyvinkin lupsakka tapaus, eikä turhia häsläile. Sanna on useasti Sällin jättänyt naru maassa seisomaan hyvän kantarelliryppään lähelle, kun nainen on itse kerännyt sienet talteen. Kuten aiemminkin sanottu, Sälli on ratsastaessa aivan eri hevonen ja maastossakin ihmisen ollessa selässä orilta ne jarrut unohtuu melko nopeasti. Ratsastajan yrittäessä kerätä Sälliä kuulolle ori yleensä aloittaa pään heittelyn sekä innokkaan steppailun. Maastoesteillä toimii melko kohtalaisen hyvin, pienien ilopukkien kera tietenkin. Jarrut tosiaan voivat olla hukassa, joten hirveän korkeita esteitä ei suomiputella viitsi oman henkensä uhalla kokeilla. Sälli harvoin kompuroi, mutta välillä lähestymiset ovat päätähuimaavia. 

 

 

Sukujuuret

Sälli on tuontisukuinen suomenhevonen.

 

i. Salapullo
mustankirjava,sh, 160cm

ii. Salarakas
mkrj, sh, 161cm
iii. Salailija
rtkrj, sh, 160cm
iie. Kilju
m, sh, 155cm
ie. Hiprakka
rtkm, sh, 158cm
iei. Hölkynkölkyn
sh, 160cm
iee. Huurteinen
sh, 157cm
e. Aprillipila
vaaleanrautias,sh, 162cm
 
ei. Pirpanan Pilailija
rtkm, sh, 159cm
eii. Narri
rtkm, sh, 163cm
eie. Pirpana
rt, sh, 160cm
ee. Salakavala
rt, sh, 162cm
eei. Pohjanmaan Kautta
prn, sh, 160cm
eee. Hakoteillä
lkko, sh, 164cm


Sukuselvitys

 

Jälkeläiset

Syntymäaika Nimi Emä Omistaja Menestys
         
         
         

 

Periyttäminen

Värigenetiikka   Ee/aa/Gg
  Luonteenpiirteet  
Rohkeus   Taso 4: neutraali
Kuuliaisuus   Taso 5: melko kuuliainen
Temperamentti   Taso 4: neutraali 
Herkkyys   Taso 5: melko herkkä
  Taidot  
Nopeus   Taso 4: normaali
Kestävyys   Taso 5: hieman normaalia parempi
Hyppykapasiteetti   Taso 4: normaali
Ketteryys   Taso 6: normaalia parempi
Liikkeet   Taso 5: hieman normaalia parempi
     

ARNIKAN PERIYTYMISJÄRJESTELMÄ VIRTUAALIHEVOSILLE, VERSIO 1.0   

 

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 01.32 p
Nopeus ja kestävyys 00.02 p
Kuuliaisuus ja luonne 01.90 p
Tahti ja irtonaisuus 00.06 p
Tarkkuus ja ketteryys 0.006 p
ERJ 03.22 p (vt. 0 max. 6)
KRJ 01.96 p (vt. 0 max. 4)
KERJ 01.34 p (vt. 0 max. 4)
VVJ 01.96 p(vt. 0 max. 0)

 

Kilpailukalenteri