Suomalainen ei usko koittamatta

Virtuaalihevonen / sim game horse
 


rakenne © VRL-10864
pää© Elsu

  

nimi Hestia Sephora "Sera" rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
väri, säkäkorkeus musta, 171cm syntymäaika, ikä 28.07.2014 6v (satunnainen)
omistaja/kasvattaja Elias(VRL-14361)/ Hestia HEST4153 painoitus Kouluratsastus
rekisterinumerot VH14-031-1004 , #PKK1977 koulutus Vaativa A (tavoite GP), 110cm, 100cm (Helppo)
meriitit KV-II

20.07.2017 - KV-II pistein 28,5 

 

 

Sera on helppo ja eloisa. Tammalta ei löydy huonoja tapoja, sekä neiti rakastaa ihmisiä. Sera on perinyt aika tasaisesti vanhempiensa piirteitä. Hevonen on aina korvat hörössä ihmisen nähdessään, ja näyttää mielipiteensä maksimissaan luimimalla. Kiimassa ehkä heilahtaa toinen takajalka. Ei nelijalkainen pahaa tarkoita milloinkaan. Seraa voisi kuvailla enkeliksi.

Hoitaessa Sera seisoo paikoillaan niin kauan kuin tarvitsee ja tamma välillä torkkuukin puunamishetken aikana. Jaloistaan on hieman herkkä, ja saattaa nostella niitä kovan tai liian kutiavan harjan kanssa. Sera välillä aukoo suutaan, kun suitset otetaan esille sekä tamma laskee päätään korvat hörössä odottavasti. Sera on aina rennosti kengittäjien ja eläinlääkäreiden kanssa, vaikka hieman emänsä tavoin kavahtaa piikkejä, kuitenkin pysyen täysin hallinnassa. Satulaa kiristäessä saattaa hieman pullistella, mutta yleensä pari kertaa tamman nimen sanominen saa pikkuisen lopettamaan. 
Sera on tallissa rauhallinen. Hieman saattaa kiljua, jos lajitoveri lähtee tai tulee, taikka jää yksin talliin, mutta se jää siihen. Tamman karsinan ohi kävellessä hevonen tulee oveen kiinni korvat hörössä. Neiti tulee rauhallisesti karsinasta ulos, myös mennen sinnen ihan rennosti. Ruoka-ajat ovat vähän hankalampia, sillä silloin puoliverinen näykkii ilmaa ja luimii vierustovereille, jos musta enkeli ei ole ruokaansa vielä saanut. Heti mässyt naamansa eteen saatuaan neito rauhoittuu ja alkaa syömään. 
Sera tulee portille yleensä vastaan ja antaa nätisti kiinni. Tamma käyskentelee rauhallisesti laitumella syöden, mutta tarhassa tykkää enemmän seisoskella ja syödä. Sera yrittää melkein aina seurustella muiden lajitovereidensa kanssa. Kiimassa pitää pientä ininää, mutta kun se-aika-vuodesta on ohi, Sera ei pidä minkäänlaista ääntä. Neitoa on myös todella helppo talutettava. Tamma ei kyseenalaista taluttajaa missään tilanteessa, ja antaa anteeksi pienet nykimisetkin narun päässä pienemmiltä taluttajilta, mutta kokeneiden kanssa tamma onkin hieman vaatimampi, miten narun päässä käyttäydytään. Sera ei kuitenkaan pahemmin näytä kuin pienellä luimimisella narun nykäisyä tai muuta taluttajan sähläystä. 

Ratsastaessa Sera on rauhallinen sekä eteenpäinpyrkivä. Tammalla on näyttävät sekä suuret askeleet, joihin tarvitsee hieman osata mukautua, jotta meno näyttäisi myös hyvältä. Sera tarvitsee pienet käsien liikkeet, joten kovia kuolaimia ei tarvita. Neiti kulkee parhaiten painoavuilla. Sera on mielyttämishaluinen, vaikka uusilla ratsastajilla testaileekin.  Tamma kuuntelee ratsastajansa mielentilaa täysillä ja myötäilee sitä täysin. Hermostunut ratsastaja saa helposti myös Seran hermostumaan ja tuijottelemaan ympärilleen, kun taas rauhallisen ratsastajan kanssa keskittyy täysillä rennolla meinigillä.
Sileällä työstäessä musta enkeli syttyy henkiin. Tamma hakeutuu automaattisesti muotoon ja pilke hevosen silmäkulmissa kertoo sen nauttivan täysin rinnoin. Kokeneen ratsastajan kanssa Sera näyttää tanssivan, varsinkin jos ratsastaja osaa sulautua hevosen suuriin askeliin. 
Toisin esteillä Seralla ei ole mitään puhtainta hyppytyyliä taikka kapasiteettia, mutta tuo mukavaa vaihtelua tamman arkeen. Neiti tarvitsee paljon ratsastajansa apua esteiden välissä ja ennen ja jälkeen ja missä tahansa kohtaa radalla. Jos selkeitä ohjeita ei tule, Sera jäykistyy täysin paikoilleen ja katsoo ratsastajaansa kysyvästi. Tammaa ei pelota erikoisesteet, ja pomppaakin irtona 120cm, kunnon lämmittelyjen ja ohjaamisen avulla. Tamma saattaa esteiden jälkeisenä päivänä näyttää hieman mieltään luimimalla.
Maastoilessa Sera toimii nätisti joko yksin tai ryhmässä. Tammalla ei yleensä ole mitään kiirettä edetä minnekään, mutta innostuu heittämään parit pukit laukkapätkän alkaessa. Missään vaiheessa Sera ei kuitenkaan ryöstä tai junnaa paikoillaan. Hevonen ei säiky oikeastaan mitään, paitsi tietenkin jos ratsastaja vaikuttaa hermostuneelta. Silloin kaikki voi hyökätä pienen mustan enkelin kimppuun.

Matkustaessa Sera on tyytyväinen, jos saa heinää naamaan eteen. Tamma matkustaa yhtä tyytyväisenä niin yksin kuin kaverin kanssa. Neiti voi välillä rynniä traileriin, sekä purkutilanteessa jäädä junnamaan sisälle traileriin. Kuitenkin Sera tulee nätisti ulos pienillä suostutteluilla.
Kisapaikalla Sera on perinyt vanhempiensa kisakäyttäytymisen. Rento, pelkäämätön. Tamma hieman katselee muiden hevosten perään, mutta keskittyy hyvin hoitajaansa sekä ratsastajaan. Neiti keskittyy isänsä tavoin miellyttämään ihmisiään. Hevonen on lämmitelyalueella hieman hämillään kaikesta hälinästä, mutta alkaa keskittyä loppua kohden. Radalla Sera näyttää unohtavan kaiken muun paitsi ratsastajansa pyynnöt.

 

Sukujuuret

Sera on kolmipolvinen suomalainen puoliverinen, jonka suvusta löytyy lisäksi hannoverilaisia, trakehnereita ja tanskalainen puoliverinen.  Suku on painoittunut suurimmaksi osaksi kouluratsastukseen. 

 

i. Symphonical Lumos
musta, fwb, 186cm
KRJ-I

ii. Stay Solo HA
trn, hann, 166cm
VIR MVA Ch, KRJ-I
iii. Solo Driver
rn, hann, 165cm
iie. Arctic Fall
rtkm, hann, 167cm
ie. Relan Harmonia
rtkrj, fwb, 170cm
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-II
iei. Thanatos
m, fwb, 184cm
VIP MVA Fn,PKK-Valio,PP-MVA,VSN Ch, YLA1,VPVL-I,KTK-I,KRJ-I,SPL-I*
iee. Salome
rtkrj, fwb, 165cm
VIP MVA Fn, KTK-II
e. ML Shadow
punaruunikko, fwb, 161cm
 
ei. Reewe's Way
m, fwb, 164cm
VIP MVA Fn, PP MVA, KTK-II, SPL-I, ERL-III, YLA2, ERJ-I
eii. Reimari
trt, fwb, 163cm
eie. Merryhoof
rtkm, dwb, 161cm
ee. ML Clarissa
prt, trak, 169cm
PP MVA

eei. Nicotinecall PB
rt, trak, 170cm
YLA2, KRJ-I, KRL-II

eee. Indidendent Fullmoon PB
rt, trak, 168cm
KRJ-I, YLA3


Sukuselvitys

 

Jälkeläiset

Syntymäaika Nimi Emä Omistaja Menestys
         
         
         

 

Periyttäminen

Värigenetiikka   Ee/aa/Gg
  Luonteenpiirteet  
Rohkeus   Taso 4: neutraali
Kuuliaisuus   Taso 5: melko kuuliainen
Temperamentti   Taso 4: neutraali 
Herkkyys   Taso 5: melko herkkä
  Taidot  
Nopeus   Taso 4: normaali
Kestävyys   Taso 5: hieman normaalia parempi
Hyppykapasiteetti   Taso 4: normaali
Ketteryys   Taso 6: normaalia parempi
Liikkeet   Taso 5: hieman normaalia parempi
     

ARNIKAN PERIYTYMISJÄRJESTELMÄ VIRTUAALIHEVOSILLE, VERSIO 1.0   

 

Kilpailukalenteri

PKK:n alaiset näyttelyt
Encore - 29.05.2020 tuom. Kics - EO-sert -
Hieno kiiltävä karva ja ihanan lempeä katse. Hevonen voisi seistä ryhdikkäämmin. Takaosassa erinomaiset kulmaukset.
Zen - 21.06.2020 tuom. Aksu - EO-sert


KRJ (vain sijoittumiset) Villit (vain sijoittumiset)
  Hannaby Hanami Week - 08.05.2020 - Vaativa A - 8./30. - 71,857%